Nettbutikk, WooCommerce

Legg til Produkter i WooCommerce

woocommerce - manual

Woocommerce er WordPress sin sømløse nettbutikk. Har du en WordPress hjemmeside og ønsker nettbutikk, er WooCommerce et godt alternativ.

Vi vil i dette innlegget vise hvordan man legger til attributter, kategorier og produkter i WooCommerce.

Klikk på “ctrl” og “+” for bedre lesbarhet.

Legg til attributter i WooCommerce

Skal du kun legge til enkeltprodukter, kan du hoppe til “legg til produkter i WooCommerce”. Skal du derimot legge til variable produkter og produktkategorier, må du følge alle trinnene.

Man legger til attributter, for å kunne legge til variasjoner av et produkt. Finnes for eksempel et produkt i ulike fager og man skal kunne velge mellom de ulike fargene på ett og samme sted, må du legge til attributtet “farge”. Variasjonene av attributtet “farge” er alle fargene produktet finnes i, for eksempel “blå”, “gul” og “grønn”.

Klikk på “produkter” > “attributter” i menyen til venstre og følg instruksjonene under, for å legge til attributter med tilhørende variasjoner.

woocommerce attributter
attributter i woocommerce

Legg til Kategorier i WooCommerce

Ønsker du et kategorifilter i nettbutikken må du opprette produktkategorier du kan legge produktene i. Du kan ha så mange kategorier og underkategorier du ønsker. Har du klesbutikk er et eksempel på en kategori med underkategorier:
“Dame” > “jakker” > “trenchcoats”

Klikk på “produkter” > “kategorier” i menyen til venstre og følg instruksjonene under, for å legge til kategorier og underkategorier.

kategorier i WooCommerce

Legg til produkter i WooCommerce

Du er nå klar for å legge til produkter i WooCommerce!

Klikk på “legg til produkt” under”Produkter” og følg instruksjonene under.
Merk: “Enkeltprodukter” og “variable produkter” legges inn på samme måte, bortsett fra på “PRODUKTDATA”. Scroll ned for å se hvordan du legger inn produktdata for “variable produkter” lenger ned.

produkter i WooCommerce

Legg til variable produkter i WooCommerce

Du legger inn variable produkter på samme måte som enkeltprodukter BORTSETT fra på “PRODUKTDATA”. Følg instruksjonene under for å legge inn produktdata på variable produkter. Tittel, SEO, bilder og beskrivelse, legges inn på samme måte som enkeltprodukter.

Variable produkter er som sagt, produkter som finnes i ulike variasjoner som for eksempel størrelser og farger.

Generelt

variable produkter i WooCommerce

Skatteklasser

Skatteklasser må legges inn på “WooCommerce” > “Innstillinger” > “skatt”. Selger du til Norge, er skatteklassen -25%. Du må også lage en egen skatteklasse for Svalbard, som settes til 0%.

Lagersaldo

variable produkter i WooCommerce 2

Frakt

variable produkter i WooCommerce 3

Merk: har variantene av produktet ulik vekt, legger du ikke inn vekten her, men på de ulike variantene av produktene (se “rediger varianter”).

Oppsalg & Mersalg

Ønsker du å legge til relaterte og tilhørende produkter, er det bare å søke opp produktene du ønsker å knytte produktet til, på “lenkede produkter”. “Oppsalg” er andre produkter som vises på produktsiden, “kryssalg” er andre produkter som vises under produktene i handlekurven.

Attributter

variable produkter i WooCommerce 4

Varianter

variable produkter i WooCommerce 5

Rediger varianter

variable produkter i WooCommerce 6

Avansert

variable produkter i WooCommerce 7

Grupperte produkter i WooCommerce

Man kan også legge til grupperte produkter i WooCommerce. Dette er en veldig fin mulighet for de som ønsker at kundene skal kunne velge flere varianter av et produkt på en gang. Eller som ønsker “shop the look” i sin nettbutikk.

Vi vil ikke gå igjennom hvordan man oppretter grupperte produkter i WooCommerce i dette innlegget.

Ta kontakt med oss om du ønsker informasjon om grupperte produkter i WooCommerce, eller generelt har spørsmål om WooCommerce.

One thought on “Legg til Produkter i WooCommerce

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *