Magento – Full kontroll

nettbutikk med magento

Vi foretrekker Magento

Vi i M360 Reklamebyrå foretrekker Magento når vi skal skape nettbutikker. Nettbutikker skal fordre selvbetjening, besøkende på siden skal finne alt de trenger av tilbehør og matchende produkter uten å måtte kontakte kundeservice. De skal se bra ut og ha alle egenskapene man forventer av en nettbutikk. Ønsker du en butikk som virkelig får frem dine produkter og alle egenskapene de innehar, er Magento et foretrukket valg.
Nedenfor finner du noen av grunnene til hvorfor vi foretrekker Magento og hvorfor du burde velge Magento om du ønsker nettbutikk.

Valgets kval – nettbutikk

Ønsker du en ny eller bedre nettbutikk, men har ikke bestemt deg for hvilken løsning du ønsker? Det finnes mange plattformer man kan bygge opp en nettbutikk med, noen av disse er Magento, Shopify og Woocommerce. Det er også mange som har en nettbutikkløsning som fulgte med kassasystemet de kjøpte.
Problemet er at disse nettbutikkene kun er skapt for å etterkomme den stadig økende etterspørselen etter nettbutikk. Fokuset til tilbyderne ligger på kassasystemet, nettbutikken er metaforisk sett; et par sokker du fikk på kjøpet, når du kjøpte skoene du trengte. Det beste for deg som ønsker å satse fullt på nettbutikk, er selvfølgelig en løsning som fokuserer både på et bra kassasystem og en fullverdig nettbutikk.

 

Er Magento noe for meg?

Magento er for deg med et relativt stort varesortiment, eller som har store ambisjoner for nettbutikken og satser på vekst. Man kan selvfølgelig begynne i det små, med en enkel nettbutikkplattform, for å så gå over til anskaffelse av en ny når man skal ekspandere. Men hvorfor lære seg et nytt system midt i en ekspansjonsfase, når man kan begynne med et system som legger til rette for vekst?

Første kvartal 2014 netthandlet nordmenn totalt for 19,2 milliarder. Av alle kjøpene foregår 6 % via mobiltelefon, og smarttelefoner blir stadig et viktigere verktøy i kjøpsprosessen for å blant annet sjekke priser og hente informasjon.

Kilde: Virkes ehandelsbarometer

Trenger du nettbutikk?

Ta kontakt HER

 

ulike nettbutikk plattformer

 

Skreddersøm

En av grunnene til at vi liker Magento er rett og slett fordi man må være flink til å kode, for å kunne skreddersy plattformen etter de ulike kundenes, ulike ønsker. Alle kan ikke lage en velfungerende, smashing nettbutikk i Magento. Skal du betale noen for å skape en nettbutikk, er det en fordel at man faktisk ikke hadde klart å gjøre det samme på egenhånd.

Plattformen er for de som virkelig ønsker å satse på nettbutikk og som er villige til å betale for det. Eller for deg som driver flere nettbutikker og ønsker å administrere dem alle, fra ett og samme sted. For de som kanskje ønsker en nettbutikk, anbefaler vi å prøve “nettbutikkollektiv” en periode. Før man eventuelt investerer i en egen nettbutikkplattform.

 

Open source

Magento er en open source software, noe som innebærer at man har anledning til å skreddersy hver minste detalj i nettbutikken, uten å være bundet til eierskap og ferdigløsninger. Enten du ønsker dansende produktbilder, famøse videovisninger eller elementene på forsiden sirlig dandert i en stjerneformasjon, det kan kodes inn.
Om det er noe vi anbefaler, er en annen sak.

 

Veiledning

Magento gir god veiledning og sier for eksempel ifra om du har glemt å legge til essensielle elementer og lar deg ikke legge ut produkter, uten at de grunnleggende produktegenskapene er lagt til.

I tillegg er alt søkbart, så du slipper å bla deg rundt, for å finne det du leter etter. Selvfølgelig vil vi i M360 Reklamebyrå tilby opplæring i forkant og support i etterkant, om det skulle være problemer.

 

Ulempe

En ulempe med Magento er at det å legge opp produkter, kan være tidkrevende. Du har et hav muligheter for å skreddersy visningen av hvert enkelt produkt og sidene generelt.

Dette ser vi i utgangspunktet på som en fordel, fordi våre kunder ønsker sjelden det samme og de selger sjelden de samme produktene.

Ja, det kan være tidkrevende å legge inn produkter, men på slutten av dagen gir man produktene den visningen de fortjener og i tillegg ser det bra ut for kundene. Om ønskelig, legger vi opp produktene for deg.

One Page Checkout

En lang kjøpsprosess er risikosport når det gjelder nettbutikk. Med Magento har man mulighet til å legge til one page checkout, så handlende kunder gjennomfører hele betalingsprosessen på en og samme side. I tillegg oppfordres kundene til å opprette kundekonto, for å oppnå fordeler ved senere kjøp. Dette er også en fordel for deg som eier nettbutikken, med tanke på ettermarkedsføring og kundebehandling.

Les mer om nettbutikk
HER.

Markedsføring og ettermarkedsføring

Det er mange verktøy som gjør at man kan skreddersy markedsføring og ettermarkedsføring i Magento. Vi kan for eksempel legge Google Merchant til produktene i nettbutikken, så man kan lage shoppingkampanjer i AdWords.

Videre kan man med letthet koble nettbutikken til diverse sosiale medier. Magento legger også opp til at du skal sende ut nyhetsbrev og legge til kundekontoer i nettbutikken.

Ved hjelp av disse elementene kan du skreddersy markedsføringen, basert på informasjon du har innhentet fra tidligere handlende kunder. Du kan også praktisere prisdiskriminering og holde private salg for lojale kunder. Eller legge inn rabattkoder, kun tilgjengelig for noen prioriterte kundegrupper.

Du kan også sende ut rabattkoder til alle registrerte kunder, så du slipper å markere produktene eller tjenestene du selger, med prisavslag og salg.

Hosting

Med Magento vil hverken ditt merkenavn eller produktene du selger i nettbutikken din, dukke opp med navnet på en tredjepart i søkemotorene. Dette er fordi nettbutikken er hostet i regi av deg og ligger på ditt domene. På denne måten har du eierskap og full kontroll, når det gjelder nettbutikken og markedsføring av den.

magento nettbutikk

 

Live support

Vi legger med letthet til live chat i Magento, for deg som ønsker å tilby kundebehandling til handlende i nettbutikken. På denne måten kan man også se hvor besøkere beveger seg i nettbutikken og ta kontakt om noen står fast. Dette er en god måte å forebygge frafall av potensielle kunder på.

 

SEO

I Magento har du kontroll over alle URLer og det er lagt opp til at du skal legge inn meta-tag, focus keywords og metabeskrivelser på alle produktene og på siden generelt. Magento ønsker at nettbutikken skal søkemotoroptimaliseres og har lagt alle verktøy til rette for deg, for å oppnå nettopp dette.

 

Oppsummert

nettbutikk circle

Vi har i dette innlegget kun tatt for oss Magento, fordi det er nettbutikkplattformen vi foretrekker. Ønsker du heller en nettbutikk bygget opp i for eksempel Woocommerce eller Shopify, skaper vi selfølgelig det. Er du usikker på hvilken plattform du ønsker? Kort fortalt:

  • Woocommerce er for deg som ønsker å legge en nettbutikk til din wordpress hjemmeside.
  • Shopify er for deg som ønsker en brukervennlig nettbutikk, uten mye koding og muligheter for skreddersøm.
  • Magento er for deg som ønsker en skreddersydd, premium nettbutikk med gode muligheter for videreutvikling og vekst.