Opprett kategorier i Magento

Du kan opprette så mange kategorier du vil i Magento. Bruk generelle navn på kategoriene, så det er lett for handlende å navigere i menyene. Du bør minimum lage generelle kategorier med underkategorier, men det kommer helt an på hvor stort sortiment du har.

Man kan også lage situasjonsbestemte kategorier som stue, kjøkken, hage, eller kategorier sortert etter kundegrupper, som bedrifter, privatpersoner, håndtverkere, innkjøpere osv.

Pass på at det ikke blir for mange kategorier og underkategorier, som gjør det å navigere i menyene vanskelig. Det anbefales ikke at det er flere enn fire undermenyer i hovedmenyen på forsiden, spesielt ikke på telefon. Det er bedre å legge til gode sorteringsfilter inne på kategoriene.

opprett kategorier i Magento

Gå til katalog > behandle kategorier.

Klikk på “opprett underkategori“, alle kategorier må ligge under “default category” for at de skal synes i nettbutikken. Skulle en kategori legge seg feil, er det bare å dra den dit du ønsker å plassere den.

Skriv navnet på kategorien på «navn». Du må velge «ja», på «is active» for at kategorien skal vises i nettbutikken.

«Thumbnail image» er bildet som representerer kategorien i hovedmenyen i nettbutikken. Laster du opp store bilder på thumbnail image, kan dette gjøre nettbutikken treg, så last opp små bilder. Man må ikke ha thumbnail bilder.

«Bilde» er bannerbildet som vises på toppen av kategorisiden.

Velg «ja» på «include in navigation menu» om kategorien skal synes i hovedmenyen i nettbutikken.

La “sidetittel” stå tom, Magento autogenererer gode sidetitler.

Display settings for kategoriene

Du kan bestemme kategorienes utseende ned i minste detalj, men det avhenger av temaet du har valgt for nettbutikken og om du har en koder tilgjengelig. På “display settings-fanen velger du hvordan kategoriene vises i nettbutikken.

kategorier i magento - generell informasjon

“Display mode” – hvis du ønsker å bruke statisk blokk i stedet for et header-bilde inne på en kategori, velger du “statisk blokk og produkter”. Ønsker du bare statisk blokk inne på en kategori, velger du “kun statisk blokk”. Det er mest vanlig å sette “display mode” til “kun produkter”.

For at en kategori skal fungere som et ankerpunkt for alle underkategoriene, velger du “ja” på “is anchor.

Product Grid mode” er rutenettet for oppsett av bilder inne på kateogrien. Velg “3 column grid” om du ønsker tre bilder i bredden. Ønsker du å vise ett og ett produkt setter du “single column layout” til “ja”.

“Product picture format” er størrelsen på bildene inne på kategorien. Velg for eksempel “2/3 portrait” om du ønsker at bildene skal vises i 2/3 størrelse.

På “available product listing sort by” kan du velge hvilke attributter man skal sortere etter, det beste er å la den stå på “use all available attributes”.

megamenu style velger du «thumbnails» om du har lagt til thumbnail bilde.

Du kan gå til “produkter i kategori” for å velge produktene som skal være i kategorien, men det beste er å velge kategoriene produktet skal være i, i produktinstillingene.

Trykk på “lagre kategori.

Flytt kategoriene til ønsket nivå

Har en kategori lagt seg på feil nivå, eller du ønsker å flytte en kategori til et annet nivå. Klikker du på kategorien i kategorimenyen til venstre og drar kategorien til ønsket nivå.

kategorier i magento - underkategorier