Slik optimerer du SEO for spillsiden din

Det å starte sin egen nettside er noe mange drømmer om, og heldigvis er det mye enklere å gjøre dette i dag enn det har vært noensinne før. Men hvordan driver du trafikk til siden din, sånn at du faktisk kan få den trafikken du for eksempel trenger for å tjene penger på nettsiden din? Svaret på dette er at du må jobbe med SEO, eller søkemotoroptimering som vi sier på norsk. Og hvis du sitter igjen som et spørsmålstegn akkurat nå er du ikke alene. Men når du har lest denne artikkelen burde du heldigvis ikke ha det sånn lenger.

SEO eller søkemotoroptimering, er betegnelsen på en gren av markedsføring der man jobber målrettet mot at nettsiden du skal havne så høyt på lista i søket hos søkemotorer som for eksempel Google. Dette gjør man på mange forskjellige måter som vi skal snakke mer om snart, men det er viktig å forstå grunnen til at vi gjør dette. Det som ligger høyt på lista i søk på spesifikke søkeord er nemlig de sidene som søkemotorene synes er mest relevante i forhold til det den som søker, søker på. Og det er her SEO kommer inn – her jobber vi nemlig helt konkret med å sørge for at søkemotoren skjønner at akkurat siden din er relevant for den som søker.

Fugler kryssord og andre nisjer

Når man jobber med SEO kan man dele opp vanskelighetsgraden i to forskjellige grupper: om man jobber med ord som er veldig populære, eller noe som tilhører en nisje. Hvis man jobber med en nisje som fugler kryssord har man for eksempel en mye enklere jobb. Det er ikke så mange som søker på fugler kryssord sammenlignet med andre søkeord, og dette gjør at du som har en side med fugler kryssord, mye enklere kan drive trafikk til siden din.

Når du har en side der du ønsker deg trafikk fra de som har lyst til å enten løse eller kjøpe fugler kryssord, har du derfor rik mulighet til å jobbe med søkeord som gjør det enkelt for google å finne siden din og se den som relevant. Gjør litt forarbeid i forhold til hvilke ord folk bruker, sånn at du kan gjøre jobben din både grundig og bred, sånn at du kan sørge for at det du gjør har størst mulig effekt.

Klassiske spill

Når du jobber med klassiske spill som for eksempel age of empire, age of war eller andre spill der det er flere spill innenfor samme kategori som på en eller annen måte er i direkte konkurranse med andre spill, har du en litt mer vanskelig oppgave foran deg. Her er det nemlig ikke bare, bare å få siden din høyt på lista. Dette er fordi det er mer konkurranse, noe som øker sannsynligheten for at google ser andre sider som mer relevante.

Her gjelder det å være skikkelig grundig i det forarbeidet du gjør, sånn at du kan være mest mulig målrettet når du jobber med søkeord i tekstene på nettsiden din.

You may also like...