Søkemotoroptimalisering Sandnes

Når man starter en bedrift og skal i gang med å lage en hjemmeside er det mange ting man skal tenke på i løpet av prosessen og det å være ekstra god til planlegging i forhold til tekster er alfa og omega. Når man jobber med SEO som en bedrift i Sandnes har man nemlig et forsprang i forhold til dem som ikke gjør det og har større sannsynlighet for å rangere høyt i forhold til konkurrenter.

For hver eneste dag kommer det flere og flere nye sider på nettet og derfor har søkemotorer som for eksempel Google og andre en stor jobb når det kommer til å sortere og rangere de sidene de finner for å kunne presentere de aller mest relevante resultatet for de som søker. Og hvis man vil rangere høyt er det viktig å være bevisst om hvordan man bygger opp siden sin.

Hvorfor er SEO så viktig?

Når man snakker om SEO, så mener man Search Engine Optimization, eller søkemaskinoptimering på norsk. Det går ut på at man prøver så godt man kan å optimere det innholdet man har på hjemmesiden sin, sånn at søkemotorer som for eksempel Google eller andre kommer til å rangere dem høyere enn konkurrerende sider.

Å jobbe med SEO er viktig av mange forskjellige grunner. Fordi mengden av innhold på nettet bare er stigende, blir det mer og mer viktig å havne høyt på listen over resultater. For selv om man har en skikkelig god hjemmeside med bra innhold og tilbyr akkurat det som søkeren ser etter, så blir man mest sannsynlig ikke oppdaget hvis man ligger på side 2 i resultatene, eller enda verre, lenger ned.

Når man snakker om viktigheten av rangeringen er det en eneste ting som er viktig – nemlig at kundene dine skal kunne finne deg. For det å rangere høyt i seg selv er ikke så viktig eller spennende eller verdt å bruke masse tid på. Det å rangere høyt er bare viktig fordi man ønsker at potensielle kunder skal finne deg og det gjør det øker man sannsynligheten for når man havner på den første siden av resultater i Google.

Utkonkurrer konkurrentene

Mange tenker kanskje at SEO ikke er så viktig eller at det er noe som sikkert kommer til å gå greit selv om de ikke bruker tid på å optimere siden sin. Men sannheten er at hvis man skal utkonkurrere de konkurrentene man har i Sandnes er det viktig at man havner høyt på listen av søkeresultater. Det at man selv havner høyt på listen kan være med på å dytte andre konkurrenter ned og dessverre er det noe av det man går etter.

For når det kommer til å kunne overleve som bedrift i Sandnes, så er det viktig at man gjør seg mer relevant enn de mange konkurrentene man har. For selv om den opplevelsen man kanskje tilbyr fysisk i butikken eller restauranten er unik og gjør at folk kommer tilbake igjen og igjen er det ikke nok – man er nødt til å rangere høyt i google for å kunne tiltrekke flest mulig kunder. SEO er absolutt verdt den tiden eller investeringen man gjør.

You may also like...