Vil Tønsbergs helt vinne sjakk VM
Magnus Carlsen er en av Tønsberg sine helter. Han har vist seg til å være en av de desidert beste sjakkspillerne i verden etter sin først verdensmester tittel i 2013 i en alder av bare 23 år. Han vant VM i lynsjakk så tidlig som 2009. I desember i år skal Magnus Carlsen på nytt spille i VM for å konkurrere om tittelen for hvem som er best i verden.
Hvordan bestemmes hvem som er historisk best i sjakk?
Det er vanskelig å holde tittelen som verdens beste over lengre tid. For evnene vil alltid forandre seg med alderen og det kan komme nye spillere inn på banen. I tillegg kan det være at noen har en spesiell spillestil som blir en kontring mot den beste, men kanskje ikke mot andre. Så individuelle seire i løpet av noen år er ikke et bra grunnlag for å si hvem som er best .
Det finnes en rating gjennom FIDE (Fédération internationale des échecs) eller som kalles verdenssjakkforbundet på norsk. Dette er også organisasjonen som organiserer VM. I 2013 oppnådde Magnus Carlsen den høyeste scoren i historien på 2882. Han er fortsatt på topp i verden med denne ratingen, men er nå nede i 2855.
Man kan faktisk tippe på sjakk i dag
Visste du at det var mulig å tippe på sjakk? I kommende Sjakk VM kan du tippe på hvem som vinner mellom Magnus Carlsen og Ian Nepomniachtchi den 16. desember 20201. Men dersom du ønsker å starte før så kan du tippe på matcher allerede nå som skal spilles 18. september 2020 under Norway Chess. Da skal Magnus Carlsen, Ian Nepomniachtchi, Alireza Firouzja og Sergey Karjakin konkurrere mot hverandre. Dette er en gylden anledning til å spille med fantastisk odds.
Det er utrolig lett å komme i gang og du trenger ikke gjøre mye. Men selvfølgelig kan du gjøre litt research på forhånd og se hvordan formen til konkurrentene er. Om du ønsker å følge med på sjakk så kan du se sendinger og kommentarer på NRK. Her kan du få et fordypende innblikk i sjakkens verden.
Hvordan kan jeg spille sjakk?
Med sin økende popularitet finnes det bedre muligheter enn noensinne for å lære seg sjakk. Det finnes mange sjakklubber hvor du kan lære og sosialisere deg blant likesinnede. Det er litt å sette seg inn i form av regler og taktikker. Men en plass må man jo starte. Heldigvis kan man få en rekke positive bivirkninger av å spille sjakk. Dette har blitt forsket på og det viser seg at vi alle har godt av et parti i ny og ne. Her er noen beviste fordeler:
- Kan forhøye IQ
- Bedre leseevne
- Bedre taleevne
- Økt kreativitet
- Bedre problemløsningsevne
- Forbedret hukommelse
- Holder hjernen frisk og rask
- Høyere konsentrasjonsevne
Det er mange flere fordeler med å spille sjakk. Nå er det også veldig tilgjengelig på nett. Hvor du kan spille i rangerte kamper og om du kommer deg til det høyeste nivået kan du spille mot verdens beste.