Lån uten sikkerhet

Når man skal låne penger er det flere forskjellige måter man kan gjøre det på og ofte er man ikke klar over hvilke forskjellige måter man kan låne penger på før man trenger det. Når man skal låne penger i banken er det vanlig at de foretar en kredittsjekk og at man stiller med sikkerhet, sånn at bankene kan føle seg sikre på at den de låner ut penger til faktisk kan klare å betale tilbake pengene de har lånt.

Det er mange måter man kan stille med sikkerhet når man skal låne penger. Man kan gjøre det gjennom boligen man bor i eller kjøper, gjennom andre verdier som bil, båt eller andre verdifulle eiendeler. Men det er ikke alltid at man kan stille med sikkerhet og da kan det å låne uten sikkerhet være det man skal sikte etter.

Men hav betyr det egentlig å låne uten sikkerhet og hva er forskjellen på et lån med og uten kredittsjekk?

Hva betyr det å låne uten sikkerhet?

Det å låne uten sikkerhet er rett og slett det motsatte av det som ble beskrevet over – et lån der man ikke skal stille med sikkerhet i forhold til bolig, bil, båt eller andre verdifulle personlige eiendeler. Det er et lån man kan få hvis man ikke har noe å stille som sikkerhet. Det er en type lån som ikke var så vanlig før, men som har blitt mer vanlig nå.

Det betyr at man kan få hjelp til finansiering av større eller mindre ting med en gang, så lenge man selv kan vurdere om man har mulighet til å betale det tilbake eller ikke. Det å låne uten sikkerhet er ikke i og for seg et lån i seg selv, men en lånetype som dekker over både privatlån, forbrukslån og kredittlån og dreier seg som oftest om beløp på opptil 500.000kr.

Det å kunne låne uten sikkerhet er en god mulighet å benytte seg av hvis man av naturlige årsaker ikke kan stille med sikkerhet og samtidig vet at man kan betale tilbake det man låner. Men det man skal vite er at renten på lån uten sikkerhet ofte er høyere enn hvis man låner med sikkerhet.

Et triks her kan være å kontakte flere forskjellige baker og låneformidlere og sammenligne. For ofte kan man få et bedre tilbud av den banken der man helst vil låne hvis man har utspill fra andre banker med bedre renter og vilkår enn det de originalt tilbød.

Uansett om man låner med eller uten sikkerhet er det viktig at man tar stilling om det å ta opp et lån er riktig for deg eller ikke, for det å låne penger er bare noe man burde gjøre når man er sikker på at det er et positivt verktøy man tar i bruk.

Lån med og uten kredittsjekk

Hvis man vil låne penger i banken innebærer det som oftest en kredittsjekk. Det betyr at banken eller lånformidleren du vil ta opp et lån hos gjennomfører en prosedyre der de vurderer den som søker om et lån. Det er veldig vanlig og er banken eller lånformidlerens garanti for at den de låner ut penger til både kan betale tilbake de pengene de låner og at de kan leve greit samtidig. I noen tilfeller kan man få et lån uten kredittsjekk.

Noen av de tingene som bankene og lånformidlerne ser på når de gjennomfører en kredittsjekk er for eksempel om man har ubetalte regninger som har havnet hos inkasso eller andre ting som kan indikere at den som søker om et lån faktisk ikke kan betale tilbake de pengene som de ønsker å låne.

Hvis man av en eller annen grunn befinner seg i en situasjon der man blir bedømt som dårlig betaler, noe som vil gjøre det vanskeligere å få et lån i banken eller hos en lånformidler, kan det være lurt å kontakte en lånformidler for å få veiledning om hvordan man skal forholde seg og hvilke ting man kan gjøre for å få bedre muligheter for å låne.

Ta stilling til situasjonen din

Når man skal låne penger er det alltid bra å tenke igjennom hva den beste løsningen vil være. Det å ta et forbrukslån er for eksempel noe helt annet enn å ta et lån til for eksempel en bolig, og det er viktig at man har det klart og tydelig for seg om det valget man tar er det riktige.

Det å låne penger er et fint verktøy hvis man vet at man kan betale det tilbake og en dårlig idé hvis man ikke er sikker på at man kan det. Det å være sikker på det man gjør er uansett alltid det viktigste. Snakk med familie og venner og be om innspill fra både dem og banken før du tar det endelige valget – det lønner seg.

You may also like...